Bandagenda.com - Online Artist Services  
  home    gratis registreren    uitleg    contact 
 

Ga direct naar:

introductie - voor wie? - hoe werkt het systeem - screenshots - verwacht - gratis proberen / kosten - vragen -


Introductie

Welkom op bandagenda.com. Het online agendasysteem voor muzikanten, bands en boekers!

Opties, boekingen, blokdata; je wordt er als band gek van. Je hebt met meerdere bandleden te maken, iedereen heeft het druk, opties worden boekingen en soms heb je van die dagen dat iedereen tegelijkertijd belt. Kunnen jullie... en de bandleider kan weer een rondje gaan bellen want de opdrachtgever wil direct weten of je kunt spelen.

Met bandagenda.com kun je de bandagenda online beheren. De bandagenda is per band afgeschermd en alleen toegankelijk voor (band)leden. Een bandlid of boeker logt in met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord, voert een optie, boeking, repetitie of blokdatum in, eventueel aangevuld met extra gegevens en de bandagenda slaat dit online op. Daarnaast worden alle geselecteerde "leden" automatisch met een e-mail op de hoogte gebracht van een mutatie.

Op ieder moment van de dag hebben alle leden via internet de beschikking over de laatste gegevens en kunnen deze aanpassen of uitprinten als status lijst. De inhoud van de status lijst bepaalt de gebruiker zelf. Een korte overzichtelijke lijst met alleen boekingen en opties van een bepaalde periode, of een uitgebreide lijst met alle details van het komende speelweekend. Alles is naar wens in te stellen. Dat is een van de sterke punten waarin dit systeem zich onderscheidt!

Openbare agenda

Binnen de bandagenda site kan de band een 'openbare agenda' inrichten in zelf in te stellen kleuren en lay-out. Vanaf een eigen website ('agenda' of 'gigs' knop) kan hier een link naartoe gemaakt worden. Per boeking kan een band aangeven of een optreden in deze agenda opgenomen moet worden. Besloten optredens laat je buiten deze agenda. Optredens die openbaar zijn kun je opnemen in deze agenda. In de openbare agenda staat dan datum, plaats, adres en aanvangstijd vermeld. Dit staat dus verder los van werkelijke bandagenda die alleen voor de bandleden toegankelijk is.

Beschikbaarheidscheck

Net zoals de openbare agenda is dit een pagina die aan je eigen website kunt koppelen. Een bezoeker vult een datum in. De agenda wordt geraadpleegd en het systeem geeft terug of de datum beschikbaar is. Indien beschikbaar kan de bezoeker een optie of boeking plaatsen via het formulier dat automatisch verschijnt. In de beheerdersinterface zijn uitgebreide mogelijkheden om de beschikbaarheid in te stellen. Dagen van de week, max aantal boekingen per maand, bij welk type afspraak geeft het systeem beschikbaar, etc etc. Indien je i.v.m. privacy geen gebruik wilt maken van de openbare agendamodule is dit een uitkomst ! Een bezoeker ziet nooit waarom je wel of niet beschikbaar bent, dat kan een andere boeking maar ook een vakantie of blokdatum zijn. "Je zit in de auto en een boeker belt met de vraag of je op een bepaalde datum kunt spelen. Als je de beschikbaarheidscheck van bandagenda gebruikt kun je hem naar je site sturen. De boeker ziet direct of je beschikbaar bent en kan online een optie of boeking plaatsen. Ook zal de boeker volgende keer als hij een optreden heeft eerst online de check uitvoeren voordat hij andere bands gaat bellen.

Multi Users

Muzikanten die in meerdere bands spelen kunnen de agenda's van die bands aan elkaar koppelen. Als er bij de ene band een boeking ingevoerd wordt, staat er automatisch bij de andere band een blokdatum voor die muzikant in de agenda van de andere band. E-mail adressen van invallers kun je invoeren in het systeem en de invaller kan eenvoudig via bandagenda.com worden uitgenodigd.

>>top

Voor wie?

Bandagenda is ontworpen voor muzikanten, artiesten, managers en organisators. Iedereen die met meerdere agenda's, boekingen, opties, repetities etc. te maken heeft kan met dit systeem veel tijd besparen. Het basis abonnement is geschikt tot 10 personen (inclusief 10 logins). Ook als niet alle leden over internet beschikken zijn de agendafunkties, het maken van overzichten en de automatische openbare agenda erg handig voor de bandleider of boeker. Daarnaast beschikken mensen vaak op hun werk wel over internet en kunnen een gratis webmailadres nemen. Het systeem kan ook alleen door de bandleider of boeker gebruikt worden om alle data en gegevens in te administreren. Met Bandagenda sla je alles centraal op en kunt de gegevens op alle mogelijke manieren verwerken tot overzichten, e-mailings, speellijsten etc.

Boekingskantoren

Hoe beter de aangesloten bands georganiseerd zijn, hoe makkelijker en sneller opties worden omgezet naar boekingen. Vaak wordt veel tijd verloren met rondbellen. Een boekingskantoor kan een eigen log-in krijgen in het systeem van een aangesloten band en op die manier eenvoudig alle gegevens invoeren en bekijken. De bevoegdheden kunnen door de agendabeheerder ingesteld worden.

Muziekgezelschappen

Hoe plan je een extra repetitie voor een gezelschap van 50 personen? Drie avonden bellen? Met Bandagenda doe je dit binnen 5 minuten! Alle leden voeren zelf data dat ze echt niet kunnen als blokdatum in. De persoon die de repetitie regelt logt in en ziet in 1 oogopslag wanneer iedereen kan, plaatst een repetitie en alle 50 leden worden automatisch per e-mail op de hoogte gebracht. Als niet alle leden over e-mail beschikken kan de 'regelaar' het systeem gebruiken om alle afspraken overzichtelijk te administreren en overzichten te maken. Over het algemeen hebben de meeste mensen thuis of op het werk wel toegang tot internet en kunnen altijd een gratis webmailadres nemen.

>>top

Privacy

Het agendasysteem is per band afgeschermd met een wachtwoord beveiliging. Alleen bandleden hebben toegang tot de gegevens. Het is een systeem voor intern gebruik en goed beveiligd.

Registreren

Iemand van de band registreerd zich als beheerder en nodigd de andere bandleden uit. De andere bandleden (en eventueel boeker, geluidsman etc.) registreren zich ook en kiezen zelf een gebruikersnaam en wachtwoord.

Naast de gezamelijke bandagenda hebben alle leden nu ook een afgeschermde prive agenda. Prive afspraken zijn niet zichtbaar voor andere bandleden. Omdat iedereen met een unieke gebruiikersnaam inlogt weet het systeem welke priveafspraken getoond moeten worden.

Type afspraken

Het systeem kent de volgende type afspraken:
  • (P) privé afspraak
  • (R) repetitie
  • (X) persoonlijke blokdatum
  • (O) optie
  • (B) boeking

Als alle afspraken zijn ingevoerd kunnen de leden eenvoudig de agenda online bekijken en overzichten maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maandoverzicht met alle boekingen en opties, of een weekend overzicht met de gegevens van de optredens die gepland zijn. Alle mogelijke combinaties tussen tijd / periode en type afspraak zijn eenvoudig te maken, mailen, printen en exporteren naar een openbare agenda (indien gewenst).

Eenvoud

Het gebruik van de agenda is afgestemd op de dagelijkse praktijk van een muzikant, een voorbeeld:
  1. Je krijgt een aanvraag binnen. Je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord op www.bandagenda.com en komt in de (huidige)maandkalender. Je kijkt of de datum nog vrij is en of er blokdata staan.
  2. Je klikt op 'nieuwe afspraak', kiest voor het type optie en vult in de daarvoor bedoelde velden tijd, lokatie en overige gegevens in (zie ook screenshot invoeren).
  3. Nu kun je nog aangeven of je de afspraak in de openbare agenda wilt hebben en welke bandleden (of invallers) je op wilt nemen in het mailverkeer.

Bandagenda heeft nu alle gegevens opgeslagen, naar de geselecteerde leden gemaild, de afspraak (indien gewenst) in de openbare agenda verwerkt en de gegevens zijn voor alle leden als ze inloggen beschikbaar: 24 uur per dag vanaf iedere computer met een internet aansluiting.

Meerdere bands koppelen

Muzikanten die in meerdere bands spelen kunnen de verschillende agenda's aan elkaar koppelen. Komt er een boeking in de agenda van band 1, dan plaatst het systeem automatisch een blokdataum voor die muzikant in de agenda van band 2. In het systeem kunnen ook invallers ingevoerd worden. Een invaller wordt vervolgens eenvoudig via het systeem uitgenodigd en opgenomen in het automatische mailverkeer.

>>top

Bekijk screenshots

Bekijk een aantal screenshot uit het systeem:

>>top

Gratis proberen! / kosten

Hoe veel tijd Bandagenda je kan besparen, hoeveel duidelijkheid het schept en hoe eenvoudig het werkt kun je alleen ondervinden door het zelf te proberen. Tijdelijk kun je het systeem 2 maanden gratis en vrijblijvend testen. Na de 2 maanden kun je stoppen (alle gegevens worden gewist) of een abonnement nemen voor € 5,- ex. btw per maand per band (tot 10 leden). Dit bedrag is inclusief 10 logins en 10 priveagenda's voor de leden. Als er sprake is van een account van meer dan 10 gebruikers geldt er een meerprijs van 2,50 euro per 10 extra gebruikers per maand (30 euro per jaar) exclusief B.T.W.

>>top

Als je nog vragen hebt stuur ons dan een bericht via het contactformulier. Ivm de grote hoeveelheid spam hebben we onze emailadressen (tijdelijk) opgeheven. Het contactformulier komt binnen bij een supportmedewerker die het bericht indien nodig naar de juiste persoon zal doorsturen.

>>top
 
  Adverteren bij Daisycon

© 2018 Bandagenda.com | Internet Marketing | domeinnamen muziek, band, artiest te koop |
website bouwen?