Bandagenda.com - Online Artist Services  
  home    gratis registreren    uitleg    contact 
 

Een eigen geluidsstudio

Wie veel bezig is met muziek, zowel het beluisteren als het maken of creƫren, zal bekend zijn met het befaamde buren-of huisgenoten-probleem. Het komt maar weinig voor dat je ongestoord en zonder asociaal te zijn met je muziek bezig kan zijn. Wanneer je ook muziek opneemt kan het anderzijds ook zo zijn dat omgevingsgeluiden erg storend werken voor de opnamen en de kwaliteit hiervan dus omlaag haalt. De oplossing? Verhuizen naar een onbewoond eiland of anders een geluidsstudio maken!

Zelf maken of niet?

Het maken van een geluiddichte studio is erg lastig en kost veel tijd en geld. Uiteraard betekend dit niet dat het zelf maken van een geluiddichte kamer mogelijk is, het is in sommige gevallen gewoon een betere keuze om de geluidsstudio bouwen aan professionals over te laten. Belangrijk is namelijk dat de geluidsstudio zowel het geluid isoleert als reflectievrij is zodat de muziek optimaal tot zijn recht komt. Wanneer je zelf aan de slag gaat is het risico dat wanneer de studio eenmaal klaar is deze niet 100% doet wat deze moet doen, in dat geval dien je een oorzaak te zoeken waar je dan vaak ook nog veel van je eerder werk mee ongedaan moet maken en waar je weer opnieuw tijd mee kwijt ben. Laat je dus goed informeren!

Kooiconstructie

Om te beginnen is het maken van een kooiconstructie, ofwel box-in-box-principe, het makkelijkste. Zo maak je als het ware een zwevende ruimte, belangrijk hierbij zijn het maken van dempende verbindingen. Vaak wordt dit gedaan met een rubberlaag of simpelweg door een hoop lucht tussen de kooi en de ondergrond te laten. Onthou goed dat iedere verbinding die je maakt geluid over zal dragen. Denk hierbij ook aan de ventilatiekanalen en de deur.

Geluidsabsorptie

Akoestische absorptie is erg belangrijk om verschillende geluiden van het geluidsspectrum op te kunnen vangen. Wanneer je de nagalmtijden binnenin de cabine wilt verminderen dient deze aan de binnenklant bekleed te zijn met akoestische schuimstof panelen of soortgelijke materialen. Hiervoor kun je die welbekende trapezeprofielen gebruiken, deze kunnen namelijk naadloos worden gemonteerd en ze hebben daarnaast ook een erg hoog absorptieniveau in grote bandbreedtes. Online zijn verschillende tutorials en trics te vinden over hoe je het beste een geluidsstudio bouwt, bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=qT08ttAeAHM, en https://www.youtube.com/watch?v=cp56A6TcL1E Kom je er niet aan uit? Uiteraard kun je ook altijd je koptelefoon gebruiken :)
 
  Adverteren bij Daisycon

© 2018 Bandagenda.com | Internet Marketing | domeinnamen muziek, band, artiest te koop |
website bouwen?